De omgeving

Naast het heerlijke strand bij de camping is er nog veel te zien in de omgeving.
Op zo’n 2 kilometer afstand richting de stad Agde, zijn enorme supermarkten; Lidl, Hyper U en Intermarché, waar je alles vindt wat denkbaar is in de food en non food sector. De maaltijden in de diverse restaurants zijn goed en niet duur. 
 
Bij de rotonde vlakbij de camping staat een mooi overdekt zwembad aan waar u tegen betaling, bijvoorbeeld bij wat minder mooi weer, kunt gaan zwemmen. En aan het eind van de straat is een grote manege.

De oude stad Agde weerspiegelt de Griekse oorsprong. De stadswallen, de kleine steegjes en vele pleinen bezorgen u een reis door de tijd. Blikvanger is de fraaie kathedraal vlak naast de rivier de l’Hérault. Diverse musea, veelsoortige winkels en een regionale weekmarkt (donderdag) waar u de ogen uitkijkt.
 
Met de fiets, lopend en natuurlijk met de auto is het oude vissersplaatsje Grau d’Agde te bereiken. Grau d’Agde ligt aan de monding van de rivier de l’Hérault. De vissersboten komen en gaan tussen de steigers, de visafslag, de scheepswerven en natuurlijk de stranden. Via het strand is het mogelijk om naar de camping te lopen.
 
Cap d’Agde is een bruisende toeristische badplaats met grote haven waar u gezellig kunt winkelen en genieten van de vele horeca gelegenheden. Voor de golfers is er de “Le Cap d’Agde International Colfcourse”, een prachtige 18 holes golfbaan. Ook het fameuze Aqualand is een ware uitdaging voor elke familie.
 
Tussen Agde en Cap d’Agde is de Mont Saint-Loup een aanrader. Van verre steekt de ‘berg’ boven de stad uit. De Mont Saint-Loup is ontstaan tijdens een vulkaanuitbarsting en vormt vandaag de dag een beschermd en goed bewaard natuurgebied.
Op de berg staan twee gebouwen: een vuurtoren en een gekantelde toren genaamd de ‘Tour des Anglais’ (toren van de Engelsen) en is gebouwd in de 18eeeuw. Samen met het Fort Brescou maakten ze deel uit van het oude kustbewakingssysteem.
U moet absoluut naar de top klimmen, zo’n 113 meter hoog. Dit kan zowel te voet als met de fiets. Eenmaal boven kunt u genieten van een uitzonderlijk uitzicht van 360oover de hele regio.

Fort Brescou ligt voor de kust tussen Agde en Cap d’Agde in.Vanaf het strand is het goed te zien. Het fort was vroeger een gevangenis. Met boten is het mogelijk om vanuit Grau d’Agde en Cap d’Agde naar het eiland te varen. Het is niet duidelijk of het nu wel of niet mogelijk is om aan land te gaan.

Wat is er verder in de omgeving te zien?

Béziers 
met supermarkten die elkaar in omvang en in aanbod overtreffen.
In het oude gedeelte van de stad ligt de Saint-Nazaire kathedraal. Deze kathedraal is tot ver buiten de stad te zien, en is een mooi voorbeeld van de Gotische architectuur van de veertiende eeuw. Andere leuke plekkenzijn de twee arena’s die de stad rijk is. Tot slot is er nog de prachtige oude binnenstad, waar je gerust een middag door kunt brengen. De prachtige oude straatjes en de mooie pleintjes zorgen ervoor dat u hier uren kunt rondlopen.

Sète is een leuke plaats om te bezoeken. Niet alleen vanwege haar gezellige binnenstad met terrasjes en vele winkeltjes, maar ook vanwege de prachtige stranden. Vanaf de heuvel Mont Saint-Clair kunt u genieten van een prachtig uitzicht over Sète en de Middellandse Zee.

Montpellier is een van de leukste steden om te bezoeken. Er is namelijk erg veel te zien en te doen. Misschien wel de belangrijkste plaats in de stad is het Place de la Comédie, waaraan het Opera Comédie gevestigd is. De historische binnenstad heeft een middeleeuws karakter. Hier bevinden zich talloze winkels en gezellige restaurants. Een interessante bezienswaardigheid is de Tour des Pins. Dit is een van de overgebleven verdedigingstorens van de middeleeuwse muren. Ook interessant is de Jardin des plantes de Montpellier. Dit is de oudste botanische tuin in heel Frankrijk. En wat te denken van de prachtige kathedraal uit de veertiende eeuw?
 
Pézenas geldt als een van de mooiste dorpjes in de regio. De wekelijkse markt in het centrum is erg leuk om te bezoeken. De binnenstad van dit stadje heeft haar historische karakter behouden, waardoor u heerlijk door de oude, middeleeuwse straatjes kunt dwalen. Vroeger trokken veel kunstenaars naar Pézenas, onder anderen Vincent van Gogh. Ook zijn er veel leuke restaurantjes en winkeltjes aanwezig, waardoor u voor een bezoekje aan dit mooie stadje gerust een middag uit kunt trekken. 
 
Carcassone is na Parijs en de Mont-Saint-Michel de grootste toeristische trekpleister van Frankrijk. De bekendste bezienswaardigheid is de volledig gerestaureerde versterkte oude binnenstad, La Cité de Carcassonne. Deze Ville fortifiée historique de Carcassonne staat sinds 1997 op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Het is het mooiste voorbeeld van een middeleeuwse stad in Europa die bijna volledig is bewaard, en de grootste behouden vesting uit de middeleeuwen.

Ecluses de Fonseranes is een sluizencomplex bestaande uit oorspronkelijk 8 sluiskamers (9 sluizen) in het Canal du Midi ten westen van Béziers. Over een afstand van 300 meter worden boten 21,5 meter in de hoogte verplaatst. Een indrukwekkend gezicht.
 
Het Canal du Midi is een 250 km lang kanaal door Frankrijk tussen Toulouse en de Middellandse Zee. Het kanaal begint bij Toulouse en mondt uit in het Etang de Thau bij Sète. 
Het kanaal heeft vele kunstwerken, zoals trapsluizen, aquaducten, een tunnel etc. Daarom staat het Canal op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. 
Beroemd zijn het aquaduct of "pont-canal" bij Béziers, dat de Orb overspant, de sluizentrappen van Fonserannes (9 sluizen) en Castelnaudary (4 sluizen) en de ronde sluis in Agde die het kanaal ook verbindt met de Hérault.
 
In het achterland van Agde zijn verschillende natuurgebieden en uitgestrekte wijngaarden te vinden. Daar vindt u ook de grotten van Clamouse. Nog wat verder rijden is bij Millau de grootste brug ter wereld te zien.
 
Kortom, een fijne locatie voor gezinnen met kinderen, maar ook vooral in het voor- en najaar is het heerlijk vertoeven voor hen die niet (meer) aan de vakantieperiodes gebonden zijn en natuurlijk niet te vergeten onze 65-plussers.