Corona - Covid-19

Laatste nieuws

2023
Ook in Frankrijk zijn er geen COVID-19 maatregelen meer. Wel zult u regelmatig mensen in de supermarkten met een mondkapje zien lopen. Ook al is het niet verplicht.

2022
Het seizoen 2021 is afgesloten. We wachten af wat COVID-19 ons in 2022 gaat brengen. Zodra het vakantieseizoen begint en er  is nieuws te melden, dan plaatsen we het hier weer. We wachten de berichtgeving van Buitenlandse Zaken af en wat er in Frankrijk gemeld wordt.

2021
Eindelijk!!
Op 24 juni gaat het Nederlandse reisadvies voor Frankrijk officieel naar 'geel'. We hebben er lang op gewacht maar eindelijk kan je dan weer zorgeloos naar Frankrijk op vakantie!!
Nederlandse receptie is open!!
Het is nog altijd afwachten wat het COVID-19 virus ons gaat brengen dit jaar.

We hopen dan ook dat we onze eigenaren weer op de camping kunnen verwelkomen. We houden de berichten van Buitenlandse Zaken goed in de gaten. 

De Nederlandse overheid heeft het reisadvies voor Frankrijk nog steeds niet op 'geel' gezet ondanks dat de besmettingscijfers in Frankrijk al geruime tijd onder de grens van 150 per 100.000 inwoners ligt. De terughoudendheid van de Nederlandse overheid roept veel vragen op en zort voor onbegrip en onvrede bij Nederlanders die naar Frankrijk op vakantie willen.

De geloofwaardigheid van deze beslissing van de Nederlandse overheid wordt nu sterk in twijfel getrokken. Er wordt zelfs al gemompeld dat Nederland zijn onderdanen gijzelt en ze liever in Nederland houdt om daar de toerismesector te steunen. Terwijl de corona situatie in Frankrijk toch al lang een stuk veiliger is dan in Nederland.


 


Veiligheid en gezondheid nemen we erg serieus. Daarom vragen we u om onze Corona regels met een goed verantwoordelijkheidsgevoel te respecteren om zo de verspreiding van het Corona / Covid-19 virus tegen te gaan.
Wij gaan ervan uit dat de meeste mensen aan deze regels in het dagelijkse leven al gewend zijn. Wij hopen dat het niet zal voelen als een overmaat van beperkingen, maar meer als een gezond en werkbaar kader waarmee we de gezondheid van u en die van onszelf kunnen waarborgen.
Uiteraard staan wij altijd graag klaar om uw vragen te beantwoorden, hulp te bieden waar nodig en samen problemen op te lossen!

De directie van de camping heeft 10 punten waar u rekening mee moet houden op de camping en een gezondheids protocol voor het zwembad uit gegeven. 
Lees het hier.

De regels kort samengevat

 
Minstens 1 meter afstand houden... Vaak handen wassen... Handen desinfecteren voor gebruik van voorzieningen... Geen handen schudden... Hoesten en niezen in je elleboog... Gebruik papieren zakdoekjes...


Corona basisregels 

De basisregels hier op camping Les Sables d’Or zijn vergelijkbaar met de basisregels in Nederland. Maar let op: er zijn wel verschillen. Bovendien kan de overheid de maatregelen op nationaal niveau zomaar veranderen. Dus blijf het nieuws goed volgen om op de hoogte te blijven van de actuele stand van zaken.
 • Geen handen schudden;
 • Altijd minstens 1 meter afstand houden (officiële Franse regels). Maar 1,5 meter afstand houden mag natuurlijk ook. Dat is overigens op de camping goed mogelijk;
 • Daar waar aangegeven altijd het maximale aantal mensen in een ruimte respecteren;
 • Regelmatig handen wassen;
 • Hoesten of niezen in je elleboog;
 • Papieren zakdoekjes gebruiken;
 • Het dragen van mondkapjes is nergens op de camping verplicht maar is uiteraard wel toegestaan;
 • Klachten zoals overmatig hoesten, koorts of verlies van reuk/smaak zo snel mogelijk melden bij de receptie;
 • Bij het vermoeden van een besmetting mogen de faciliteiten van de camping niet meer gebruikt worden;
 • En misschien wel de belangrijkste basisregel: gebruik je gezonde verstand!
 
Zelf mee te nemen op vakantie
Zorg voor een goede voorbereiding van je vakantie, zeker in deze tijd van Corona waar de situatie hier op de vakantiebestemming anders kan zijn dan thuis.
 • Neem zelf voldoende mondkapjes mee om te gebruiken op plaatsen waar het verplicht gesteld wordt;
 • Neem ook voldoende handzeep en desinfecterende gel mee voor eigen gebruik voor de hele vakantie.